Leverandør
Omtale
4/5
3 omtaler
Anbefaling
57%
Anbefaler Agva Kraft
Fordeler
 • Langvarig spotavtale (12 mnd)
 • Ingen bindingstid
 • Etterskuddsvis fakturering
 • Ingen betalingskrav
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Omtaler

qwe
juni 10, 2022
4/5

rty

Skrevet av: str
asd
juni 10, 2022
5/5

qwe

Skrevet av: art
Ryddige avtaler!
september 17, 2021
3/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Skrevet av: Stian S.

Abonnementer fra Agva Kraft

Timespot
Navn
Agva Web
3omtaler
Fordeler

  Garanert pris i minst 12 mnd
  Etterskuddsvis betaling
  Ingen bindingstid
  Ingen betalingskrav

  Forventet månedspris
  1075
   kr
  kWh pris
  154
   øre
  Fastpris
  Fordeler
  Forventet månedspris
  1117
   kr
  kWh pris
  160
   øre
  Timespot
  Navn
  Agva Spot 12
  3omtaler
  Fordeler
  Forventet månedspris
  1102
   kr
  kWh pris
  157
   øre
  Spotpris
  Navn
  Agva Kraft Spot
  3omtaler
  Fordeler
  Forventet månedspris
  1221
   kr
  kWh pris
  174
   øre
  Last inn flere avtaler

  Strømpriser og de forskjellige strømavtaleformene

  Grovt sett finnes det tre forskjellige typer av strøm-avtaler i det norske forbrukermarkedet for strøm i dag. Priser i kraftmarkedet endrer seg fra måned til måned, og det finnes lite man kan gjøre med dette som forbruker. Eneste du kan gjøre er å velge riktig strømavtale som passer best til ditt forbruk.

  Mange betaler høye strømpriser

  Frislippet på handel med strøm som har funnet sted i løpet av de siste årene er faktisk en utvikling som har gavnet de av kundene som har fulgt med i utviklingen, og som har klart å tilpasse seg til disse nye omstendighetene. Tidligere var vi alle bundet til et lokalt strømselskap, og selv om strømprisene var regulerte og relativt lave, så var strømleverandørene ofte ikke de mest effektive. De hadde en stabilitet som gjorde at de kunne ta seg store friheter, både når det kom til strømpriser, så vel som til kundebehandling. Med markedsfrislippet og valgmulighetene som fulgte, oppstod det derimot andre problemer for kundene. Markedskonkurransen garanterer at man finner strømpriser som er markedstilpassede, men også at man finner strømavtaler som varierer i kvalitet. Den som ønsker seg en god strømavtale må være beredt på å lete etter disse strømavtalene, for deretter å sammenligne ulike avtaler med hverandre. Det er den eneste måten for å være sikker på at man finner den laveste strømprisen, og at man ikke betaler for mye.

  For deg som har fulgt med i den teknologiske utviklingen er det enkelt å sammenligne avtaler for å finne de laveste prisene. Dette er vanligvis ikke vanskelig å sammenligne strømpriser, for så å ta ett opplyst valg, spesielt med tjenester på internett som gjør det enkelt å sammenlikne forskjellige strømavtaler. Men dette krever at man vet hvordan. Det er her mange eldre henger litt etter. Undersøkelser fra Forbrukerombudet og Statistisk Sentralbyrå viser oss nemlig at mer enn en tredjedel av nordmenn betaler for mye for strømmen. Til sammen betaler de som betaler for mye for strømmen, hele en milliard kroner i året ekstra. Jevnt fordelt betyr dette at hver av dem kunne spart rundt kr 1 000 i løpet av et år, om de hadde funnet en av de bedre strømavtalene.

  Videre viser undersøkelsen oss at hele 95 % av dem som betaler alt for mye for strømmen, er over 60 år gamle. Den slutningen man kan trekke ut av en slik informasjon er at mange eldre rett og slett ikke har fulgt med i utviklingen, eller at noen har prakket på dem en ekstra dyr strømavtale, i stedet for en avtale med billigere kraftpris, hvor forbrukeren kun betaler markedspris i tillegg til et lite påslag for forvaltning. Så om du har noen eldre slektninger eller familiemedlemmer, som du mistenker kan passe inn i denne nevnte gruppen, som betaler for mye for strømmen, så kan det være på tide å hjelpe dem å finne avtale med lavere strømpriser.

  Artikler
  Se alle poster